Cyberbullying



Salut tuturor. În seara asta, apelând cu o rugăminte la adresa unui prieten, am aflat de campania „NUTASTAURA”. Această campanie a fost creată de niște tineri pentru a opri cyberbullyingul.

Ce este acesta și în ce constă? 

     Cyberbullyingul poate fi numit și „hărțuire online” și se manifestă prin: primirea unor mesaje răutăcioase/amenințătoare sau jignitoare prin intermediul rețelelor de socializare, crearea de profiluri false folosindu-se de identitatea ta, furtul parolelor pentru a-ți fura conturile, răspândirea de vorbe false cu un lucru pe care tu nu l-ai făcut și răspândirea de poze/videoclipuri ce au drept scop jignirea și pentru a te face să te simți stânjenit.
     Pe zi ce trece, observăm pe toate rețelele de socializare acest cyberbullying ce se desfășoară atât în spațiul public, cât și în mediul privat.

Ce efecte poate avea ?


     Cyberbullyingul creează un sentiment de vinovăție, depresie, supărare și respingere față de grupul din care face parte. Îi dă respectivei persoane un sentiment de frică, nesiguranță, anxietate, stres, să o facă să se simtă într-o situație fără scăpare sau exclusă.

Susține campania „NUTASTAURA” acesând link-ul: https://nutastaura.bitdefender.ro/#page3 și prin a semna petiția ca să putem convinge site-ul unde se petrec cele mai multe cazuri de cyberbullying (Facebook) să implementeze un buton care să semnalizeze conținutul agresiv.






Cyberbullying Cyberbullying Reviewed by Unknown on decembrie 14, 2017 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.